عیب یابی تعمیر و تعویض بک لایت ال ای دی LED LG ال جی
همانطور که گفتیم استفاده از لامپهای ال ای دی بجای لامپهای فلورسنت اقدامی رو به جلو بوده که انتظار می رفت در بخش تعمیر تلویزیون تعداد کمتری از تلویزیون های LED برای تعمیر بک لایت تلویزیون مراجعه کنند اما بدلایل مختلفی این تغییر تاثیر زیادی در روند خرابی تلویزیونها نداشته و تلویزیونهای زیادی با ایراد بک لایت که بارز ترین مشخصه آن (تلویزیون صدا دارد ولی تصویر ندارد) به مراکز تعمیرات تلویزیون مراجعه کنند.
در واقع باید گفت که بعلت استفاده از قطعات با کیفیت پایین و ظرافت بیش از حد تلویزیون ها ایراد بک لایت در برخی برندها به یک ایراد متداول و اپیدمی تبدیل شده است. تلویزیون های ال جی در سری LN و LB مثل LN5420 ، LN5400 ، LN57000 ، LB56100 ، LB5600 و تلویزیون های سامسونگ در سری F مانند F5000 ، F5550 عموما به این مشکل دچار می شوند و ایراد ظاهری آنها به این شکل است که بعد از ظاهر شدن لوگوی اولیه تصویر قطع می شود اما صدا به صورت طبیعی پخش می شود و یا بهتر بگوییم تصویر دیده نمی شود.
در تلویزیون های ال سی دی با توجه به ساختار قطعات و بالا بودن استهلاک تعمیر بک لایت تلویزیون دامنه وسیعی از قطعات را در بر می گیرد که شامل لامپهای فلورسنت (که تعداد آنها بین ۱۰ تا ۱۸ عدد متغیر است) و مدارات و قطعات تامین کننده ولتاژ کار این لامپها می شود. در این تلویزیونها بیشتر با فعال شدن مدارات پروتکتور در اثر نیمه خراب شدن قطعات بخش بک لایت مواجه هستیم بنحوی که نور بک لایت تلویزیون بعد از مدتی کار مثلا نیم ساعت قطع می شود که در این حالت مثلا در اثر نیمه خراب شدن تعدادی از لامپهای فلورسنت و گرم شدن آنها مدارات پروتکتور فعال شدن و برای حفاظت، ولتاژ این بخش را قطع می کنند.
در تعمیر این تلویزیونها تست قطعات و کنترل کیفیت تعمیرات انجام شده اهمیت بسیار زیادی دارد.مثلا در تلویزیون سامسونگ مدل LA40B550 تصویر تلویزیون بدلیل خرابی برد بک لایت و لامپهای فلورسنت بعد از مدتی کارکردن دستگاه قطع می شود.